سایت ساز یا شرکت طراحی سایت؟ | چه زمانی باید از سایت ساز استفاده کنیم؟

نوامبر 30, 2024

فهرست مطالب

وب سایت یکی از پله های ابتدایی شروع کسب و کار و شاید کلیدی ترین مهره برای حضور در بازار است. اما بسته به اهداف و نیاز کسب و کار شما فرآیند بهره مندی از وب سایت کمی متفاوت است. تا چند سال پیش داستان راه اندازی کسب و کار شخصی کمی تا قسمتی سخت و نسبتا هم هزینه بر بود؛ انقدری که برای پله آغاز افتتاح کسب و کار خود باید چندین سال کار و تلاش می کردی تا بالاخره به جایگاه راه اندازی برسی!

عصر جدید و انقلاب دیجیتال مارکتینگ موجب شد تا مدت زمان تصمیم گیری تا اجرا کم تر چند روز یا چند ساعت باشد حالا دیگر سرمایه عجیبی قرار نیست صرف راه اندازی شود اما باید حساب شده با برنامه و مستمر مراحل را پشت سر گذاشت و البته همچنان تلاش و ارائه بهترین نسخه از خودتان بسیار پر اهمیت و تاثیر گذار است!

تصور کنید که شما زبان انگلیسی یا فرانسه را به خوبی می دانید و استعداد و توانایی جالب توجهی در تدریس دارید. طبعا با اولین پیشنهاد برای آموزش در یک موسسه، مدرسه یا دانشگاه وارد حوزه شیرین تدریس می شوید اما بدتان هم نمی آید که فضایی را هم برای خودتان داشته باشید، حالا ما به شما پیشنهاد می دهیم که ضمن راه اندازی یک صفحه مجازی فعال، وب سایتی را هم طراحی و راه اندازی کنید تا بتوانید به خوبی کلاس هایتان را مدیریت و به صورت منظم به شاگردهای خود خدمات آموزشی ارائه دهید.

به دنبال این موضوع و با توجه به مواردی که شما میخواهید تنها به شاگردانتان اعلام خبر کنید یا زمان بندی کلاس ها و امتحانات را اعلام کنید قطعا نیازی نیست تا برای طراحی سایت هزینه و زمان خود را صرف اعلام سفارش به یک شرکت طراحی سایت کنید بهترین و سریعترین گزینه برای شما سایت سازها خواهند بود شما می توانید با استفاده از این ابزارها به سرعت وب سایت خود را بدون نیاز به کدنویسی، ایجاد متن، تصویر و الِمان و قالب؛ طراحی و راه اندازی کنید.

حالا تصور کنید که با دوستان خود دورهم جمع شدید که دست به دست هم دهید و وارد حوزه فروش لباس ورزشی شوید همچنین فروش محصولات به ۲ صورت عمده و تکی خواهد بود. ضمن اینکه گستردگی محصولات بسیار بالا است و قصد دارید تا در ادامه فعالیتتان ابزارها یا امکانات دیگری نیز به وب سایتتان اضافه کنید. حالا این بار شما بگویید؟ چه کنیم؟

شاید بهتر باشد قبل از پاسخ به این سوال ابتدا تفاوت های این ۲ را با یکدیگر بررسی کنیم!

سایت ساز چیست؟

سایت ساز چیست؟

سایت‌ سازها پلتفرم‌ هایی آنلاین هستند که به کاربران امکان ساخت وب‌ سایت را بدون نیاز به دانش فنی و برنامه‌ نویسی می‌ دهند.

مزایا:

مزایای طراحی وب سایت با استفاده از سایت سازها ابتدا می توانیم به سرعت بالای آن در راه اندازی سایت اشاره کنیم تنها چند ساعت زمان شما را خواهد گرفت.

هزینه بسیار اندک یا حتی در پاره ای از موارد رایگان بودن سایت ساز (معمولا در حالت رایگان برخی از امکانات محدود شده اند) از دیگر مزایای این ابزار است.

اصلا هم نگران دانش فنی نباشید، به این علت که برای کار با این دست از ابزارها (سایت ساز) نیاز به دانش فنی نخواهد بود معمولا سایت سازها از رابط کاربری ساده و درگ‌ اند-دراپ (Drag & Drop) بهره مند هستند که همین موضوع کار با آنها را بسیار ساده می کند.

پشتیبانی فنی مناسب از مهم ترین و کلیدی ترین نکات مثبت سایت سازها است اکثر آنها از پشتیبانی مناسبی برخوردار هستند.

دیگر نکته مثبث سایت ساز بهره مندی از قالب های متنوع برای انواع کسب و کارها است.

معایب:

محدودیت در امکانات و شخصی سازی شاید نخستین نکته منفی سایت ساز ها باشد که با آن برخورد می کنید به همین علت امکان تغییرات پیشرفته روی سایت بسیار محدود است.

اجاره به شرط تملیک؛ بله سایت شما روی سرورهای سایت ساز قرار دارد و قابلیت انتقال ندارد و طبعا شما وابستگی به پلتفرم دارید.

عدم انعطاف پذیری لازم برای بهینه سازی حرفه ای و سئو از دیگری نکات منفی سایت سازها است.

دیگر نکته منفی که شاید سختگیرانه باشد ضعف در مقیاس پذیری سایت سازها بوده این ابزار مناسب کسب و کارهای کوچک و متوسط بوده و در بلند مدت پاسخگویی مناسبی ندارد. ناگفته نماند این مورد با توجه مختصات کسب و کار شما و اهدافی که دنبال می کنید تعریف پیدا می کند.

چه کسب‌ و کارهایی باید از سایت‌ ساز استفاده کنند؟

  • کسب‌ و کارهای کوچک و استارتاپ‌ ها که می‌ خواهند با هزینه کم و در زمان کم، وب‌ سایت داشته باشند.
  • افراد شخصی و فریلنسرها که نیاز به یک وب‌ سایت ساده و حرفه‌ ای برای معرفی خدمات دارند.
  • فروشگاه‌های آنلاین کوچک که نیاز به راه‌ اندازی سریع یک فروشگاه اینترنتی دارند.
  • کسب‌ و کارهای محلی و خدماتی مثل کافی‌ شاپ‌ ها، آتلیه‌ های عکاسی، آرایشگاه‌ ها و…

شرکت طراحی سایت چیست

شرکت طراحی سایت کیست؟

شرکت‌ های طراحی سایت، وب‌ سایت‌ ها را به‌ صورت سفارشی و اختصاصی برای مشتریان طراحی و برنامه‌ نویسی می‌ کنند.

مزایا:

امکان طراحی سایت براساس نیازهای خاص کسب و کار شما از اساسی ترین نکات مثبت شرکت های طراحی سایت است.

انعطاف‌ پذیری بالا شرکت های طراحی سایت دیگر نکته مثبتی است که می توان از آن یاد کرد به این علت می‌ توان هر ویژگی یا قابلیتی را به سایت اضافه کرد.

سایت‌ های طراحی‌ شده توسط شرکت‌ ها معمولاً از نظر سئو بهینه هستند و اگر شرکت مورد نظر از تیم مناسب برای بهینه سازی و سئو بهره مند باشد طبعا شما می توانید برای قوی‌ تر کردن جایگاه وب سایت خود و بهینه سازی آن نیز اقدامات بیشتری انجام دهید.

قابلیت توسعه و مقیاس‌ پذیری از مهم ترین مزایای شرکت های طراحی سایت است و با توجه به این نکته شما در آینده می‌ توانید ضمن افزودن قابلیت جدید به سایت آن را توسعه و مقیاس بزرگتری برای مشتریان خود ایجاد کنید.

قابلیت اتصال به CRM، ERP، درگاه‌های بانکی خاص و… از دیگر مزایای طراحی سایت توسط شرکت های طراحی وب سایت است.

معایب:

اولین و شاید مهم ترین نکته در شرکت های طراحی وب سایت هزینه بالا طراحی توسط این شرکت ها نسبت به سایت سازها بوده که هر کدام نسبت به زمان و امکاناتی که ارائه می دهند هزینه ای دریافت می کنند.

دیگر موضوع لازم توجه مدت زمان راه اندازی وب سایت بوده که طراحی وب سایت در شرکت های طراحی سایت ممکن است چند هفته تا چند ماه زمان بر باشد.

توجه داشته باشید که برای مدیریت سایت ممکن است نیاز به دانش فنی بیشتری باشد.

چه کسب‌ و کارهایی باید از شرکت طراحی سایت استفاده کنند؟

  • برندهای بزرگ و شرکت‌ های معتبر که نیاز به یک وب‌ سایت اختصاصی دارند.
  • استارتاپ‌ هایی که مدل کسب‌ و کار پیچیده دارند (مثلاً مارکت‌ پلیس‌ هایی مثل دیجی‌کالا، اسنپ و…)
  • فروشگاه‌ های اینترنتی بزرگ که نیاز به امکانات اختصاصی، شخصی‌سازی و سئوی حرفه‌ ای دارند.
  • شرکت‌ های فعال در حوزه خدمات خاص (مثل سایت‌ های آموزشی، پلتفرم‌ های مالی، نرم‌ افزارهای تحت وب و…)

مقایسه سایت ساز و شرکت طراحی سایت

حال کمی دقت کنید…!

سایت‌ سازها معمولاً قالب‌ های از پیش طراحی شده‌ ای ارائه می‌ دهند که ممکن است شبیه به وب‌ سایت‌ های دیگر باشند. اما شرکت‌ های وب دیزاین می‌ توانند وب‌ سایتی سفارشی برای نیازهای خاص کسب‌ و کار شما طراحی کنند، که بازتاب‌ دهنده برند و هویت شما باشد.

شرکت‌ های حرفه‌ ای توسعه‌ دهندگان و طراحان ماهری دارند که می‌ توانند وب‌ سایتی با ویژگی‌ ها و امکانات پیشرفته (مانند یکپارچه‌ سازی با سیستم‌ های خاص، فروشگاه آنلاین پیچیده، یا عملکردهای تعاملی) ایجاد کنند که سایت‌ سازها معمولا قادر به انجام آن نیستند. همچنین این شرکت‌ ها معمولاً درک عمیقی از اصول سئو دارند و وب‌ سایت شما را به گونه‌ ای طراحی می‌ کنند که در موتورهای جستجو رتبه بالاتری کسب کند. در حالی که سایت‌ سازها فقط ابزارهای ابتدایی برای سئو ارائه می‌ دهند.

مجموعه های طراحی وب سایت یا آژانس های مارکتینگ معمولاً خدمات پشتیبانی فنی ارائه می‌ دهند، به این معنی که در صورت بروز هرگونه مشکل یا نیاز به به‌ روزرسانی، شما می‌ توانید به آنها اعتماد کنید. در سایت‌ سازها ممکن است نیاز به رفع مشکلات به‌ صورت مستقل داشته باشید.

مقایسه سایت ساز و شرکت طراحی سایت

سایت‌ سازها اغلب محدودیت‌ هایی در افزودن امکانات جدید دارند، در همین راستا شرکت‌ های حرفه‌ ای طراحی، تجربه کاربری را به طور ویژه مدنظر قرار می‌ دهند. آنها با در نظر گرفتن مخاطب هدف شما، جریان‌ ها و دسترسی‌ های بهینه‌ ای ایجاد می‌ کنند که باعث می‌ شود بازدید کنندگان به مشتریان وفادار تبدیل شوند به طور مثال ما در گیبز به صورت کاملا تخصصی کسب و کار شما مطالعه و بررسی می کنیم سپس تیم مشاوران ما بهترین UX را برای وب سایت شما و حتی کسب و کارتان تنظیم و پیشنهاد می دهند.

دیگر نکته حائز اهمیت، با استفاده از شرکت های وب دیزاین، تمام داده‌ های وب‌ سایت در اختیار شما است، در حالی که در سایت‌ سازها معمولاً این مالکیت محدود به شرایط آنها است و به دنبال همین موضوع اگر اتفاقی برای سرور سایت ساز بی افتد طبعا سایت شما هم دچار مشکل می شود!

در آخر هم باید اشاره کنیم که یک وب‌ سایت حرفه‌ ای طراحی شده توسط یک شرکت، اغلب تأثیر مثبتی بر دیدگاه مشتریان می‌ گذارد و حس اعتماد بیشتری ایجاد می‌ کند.

توجه داشته باشید که تمامی این موارد بستگی به اهداف و نیازهای کسب و کار شما خواهد داشت برای درک این موضوع بهتر است با مشاوران ما در تماس باشید تا به شما کمک کنند.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *